2011. ápr. 1.

Zsűriztettem - Certificate of Hungarian Institute for Culture and Art

Év elején egy hosszú listát írtam fel magamnak. Köztük volt boltnyitás az Etsyn és ott egy magyar team létrehozása, a drótékszeresek játékának beindítása, és sok egyéb mellett a Képző- és Iparművészeti Lektorátus által pár ékszerem zsűriztetése is.

Ezt leginkább magam miatt szerettem volna megtenni, hiszen pl. most is a 3 tagú zsűriben ötvös, formatervező és textilművész is volt. Ha ők elfogadják az ékeimet, akkor azok esztétikai és szakmai szempontból tényleg jónak számítanak. Nagyon fontosak a Ti visszajelzéseitek, de szeritem érthető, hogy kíváncsi voltam a szakértők véleményére is.

Ugyanakkor, amit írnak a honlapon: "A szakértők elbírálják az alkotást, a műfaji és funkcionális követelményeknek megfelelő munkát szerzői jogvédelem alá eső alkotásnak minősítik. Az eredményről a Lektorátus Termékminősítést ad ki."


Mindezek tükrében, kérem ne másoljátok azt alábbi ékszereimet! Zsűriztetni egy adott művet is lehet, de én a motívumokra, formákra adtam be az igényemet, így más méretben, más anyagból is elkészíthetem, az is zsűrizettnek minősül.
Ha nagyon tetszik nektek, vagy tőletek más rendelne a továbbiakban közülük, kérlek mondjatok rá nemet! Ahogy én sem készíteném el más ékszerét.
Formáljátok át az alap ékszeremet és kínáljátok fel neki mint lehetőséget! A megrendelők zömére lehet hatni. Ennek örülnék a legjobban, hiszen abban ti inkább benne vagytok, mint egy már meglevő, más által kitalált mintát sokszorosítani.

Azokat az ékszereknek a képeit illesztem be, amiket elvittem, s mely fotókat ott leadtam.
1, Tulipánt motívum (így ezt lehet medálként,de  fülbevalóként is)
2, Kalocsai tulipánt motívum (mint az előzőnél)
3, Szkíta sólyom/turul medál
4, Filigrán karkötő
5, Alice csodaországban medál
6, Angyalka medál vagy karácsonyfadísz
7, Kétgyöngyös gyűrű
8, Elixír medál
9, Talizmán medál










6 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek, az utolsó előtti különösen!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok Vera, ez nagyon nagy lépés és örülök, hogy sikerült elérned!
    Céltudatosságod sikerre fog vezetni!
    (Az angyalkáért még mindig odavagyok!)

    VálaszTörlés
  3. Gratulalok, tovabbi sikereket!

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok! :) Így tovább!

    VálaszTörlés
  5. képzeld, nekem is a listám egyik része volt a zsűriztetés, ill. idei céljaim egyike.
    és most pedig különösen sajnálom, hogy nem éltem a lehetőséggel és nem néztem meg élőben az ékszereket, de ott annyira izgultam, talán azt sem tudtam, hol vagyok és kik vannak körülöttem. nem baj, lesz még alkalom, ugye, lesz!
    itt is gratulálok, Vera!

    VálaszTörlés
  6. Hálás vagyok a kedves szavaitokért! :-)

    Dirgesinger: ez nekem is nagy kedvencem! Már épp elkelt, de szerencsére a vásárló csak a jövő héten tudja átvenni, így engedelmével gyorsan ezt vittem zsűriztetni! Szeretném még sok-sok színből elkészíteni!

    Monica: Nagyon bízom, hogy ez az utam!

    Zazálea: Hasonlóképp voltam én is! Reggel már vag ezer okot is felsoroltam férjemnek, hogy miért is nem tudok elmenni a Várba. :-D
    Persze, hogy lesz alkalom, hogy találkozzunk! Az Etsysekkel is felvetődött a téma, de pl. szeretnék majd én is a Goubára elmenni.

    VálaszTörlés