2010. júl. 27.

Hármas erdélyi tulipánt


Az eredeti motívum Énlakán az unitárius templomban, illetve székely kapukon is megtalálható, abból jött ennek a drótékszernek az ötlete..

A medálhoz a legutóbbi tulipánt feldolgozásomat használtam föl, de tőlem szokatlan módon most nem díszítem gyönggyel, hanem meghagyom a vörösrezet a maga szépségében, egyszerűségében, hogy minél inkább visszaadhassam Erdély hasonló tulajdonságait.
Illetve annyi változtatás még van az eredetihez képest, hogy a tulipántok lefelé picit, de egyre kisebbek. Persze mellé fülbevaló is kell! :-)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon eltaláltad most az ízlésemet! Én is imádom a székely hagyományokat, motívumokat, de te egyre jobban merülsz el benne ;-)

    VálaszTörlés
  2. Valahogy nagyon illenek hozzád ezek a tulipános, népi motívumok! :)Ezt is nagyon jól eltaláltad, szerintem is jó így, gyöngy nélkül,ide nem kell :)

    VálaszTörlés
  3. :-) Én annak örülök igazán ha az, amibe beleszerettem, másnak is tetszik... No meg annak, ha egyre többen viselnek magukon valamilyen formában a régi motívumainkból.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon tetszik!
    Én nem vagyok oda a népi motívumokért, de ezt tuti felvenném!
    Nagyon precíz munka: szépek az ívek, hajlítások, és mindegyik tulipán ugyanolyan tökéletes!
    Egyszóval emelem kalapom előtted:-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm neked is! Pont az az egyik "sunyi" célom, hogy becsempésszem a mindennapokba ezeket a gyönyörű motívumainkat, hogy olyanok is viseljék, szeressék, akiknek nem igazán áll rá a szemük, inkább más stílust szeretnek.

    VálaszTörlés
  6. Egy néptáncos lány ismerősömnek szeretném elkészíteni karácsonyra a fülbevalópárt egy kis átdolgozással ezt a gyönyörű ékszert, én is vörösrezet használnék, csak én a végén leónoznám az egészet, és közbeiktatnék egy nagy méretű gyöngyöt. Mi a véleményed?(elnézést ezért az ismeretlenül letegezésért)

    VálaszTörlés