2013. jan. 9.

Resellersek és a koszos kezem

Fontos momentum volt tavaly, hogy április végén az Etsyn kitört egy botrány. Olyan hölggyel készítettek interjút, akiről később kiderült, hogy köze nincs az adott munkákhoz, másokkal készítteti el keleten, ellenben jó áron eladja őket az Etsyn. Köztudott, hogy sok keletről érkező tucatárút is kínálnak az Etsyn, mint kézműves és egyedi terméket :-D, illetve nagyon sok a hölgyhöz hasonló reseller, de ez végképp kiverte a biztosítékot.
Akkor több ezer kézműves, iparművész csatlakozott egy csendes protestáláshoz.
Egy napra bezártuk a boltjainkat, "vakációra" mentünk. Ami nem is volt az, mert sokak a termékeik első képéhez olyat tett, amin látszik, hogy mi dolgozunk rajtuk, illetve hihetetlen sok treasuryt készítettünk. Az összeállításokban az árak helyett csupa vakáció felirat volt. ;-)
Az Etsy lépett is, bár messze nem úgy, hogy azt mi vártuk. Mert ugye a pénz beszél, s valljuk be szép bevételeik vannak ezekből az eladókból... :-( Ugye, ismerős ez itthon is?

Erre az alkalomra készítettem ezt a howlit, magnezit medált, s róla a fotókat a polírozástól koszos kezemmel. A gyűrű a ráadás volt.

Howlite, magnesite copper pendant and ring for the Silent Protest on the Etsy. I have made them last May.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése