2012. jan. 10.

Nehéz idők... Hard times...

Nehéz időket élünk, de mindig voltak és lesznek is hasonlók. A kérdés, hogy elveszítjük-e a hitünket, a tehetetlenség érzésébe süppedünk, esetleg a dühbe, az agresszióba (nem feltétlenül fizikaiba, lehet ezt verbálisan is megélni, kiélni) pörgünk, s maximum a tüntetésekig, kritizálásig jutunk el, vagy mozgósitjuk-e, összeadjuk-e az erőnket és új alternatívákat, új utakat keressünk.

Másoddiplomámat mentálhigiénés szakon végeztem. Jó pár éve van már ennek, de azóta is minden év végén a tanszékről küldenek a végzett hallgatóknak egy karácsonyi hírlevelet, üdvözletet.

Idén ez ált benne, sajnos a japán írásjeleket nem tudom betenni, hiába kerestem a neten eddig:
"Évtizedek óta Japánban élő amerikai ismerősöm magyarázta a fent látható két írásjel különböző jelentéseit. Mást jeletenek ugyains külön-külön, és megint mást, ha együtt, egymás mellett vannak.
Ha egymás mellett állnak, akkor a jelentésük "krízis". Ám ha külön-külön nézzük az írásjeleket, a dolog hirtelen érdekessé válik. Míg az első ekkor azt jelenti, hogy "veszély, baj, rossz élmény", a második értelme "esély, lehetőség, (kedvező) alkalom". Úgy olvashatjuk tehát össze, "ahol veszély, ott lehetőség (is) van."

Hozzáteszem már maga a görög eredetű krízis szó is válságot, de egyben fordulatot jelent. Valamit tudnak ezek a régiek...

Ha a külső erők rossz irányba is mutatnak, akkor is a döntés a tied, hogy mit választasz, hogyan éled meg ezeket az időket! Ez egyedül a te felelősséged, mint az is, hogy milyen légkört árasztasz, mit hírdetsz magad körül, így bevonva a körülötted élőket, ami a net világában pillanatok alatt egyszerre több ezernyi embert is jelenthet, érinthet!

Ehhez a treasurymhoz direkt erőteljes színeket, ellentéteket használtam, amiben megjelennek az egészen sötét árnyalatok, de ugyanakkor a fény, a mosoly is... és a szárnyalás egy felreppenni kívánó lepkében... Nekem úgy tűnik, előbb-utóbb sikerülni fog neki, csak higgyen benne!

Ha a treasury címére kattintasz, láthatod azt eredetiben is, illetve, mások mit fűztek hozzá!

What I think about these hard times...

'NEVER PANIC' by VeraNasfa

Hard times... but don't panic! Right? :-)Spunkyfluff, thank you for the title!


Sunrise - Original ...
$37.00

French Terry Circle...
$110.00

Never Panic
$52.00

Flower brooch with ...
$19.00

OOAK Teal Leather ...
$95.00

Happy butterfly- or...
$12.00

flower brooch (2 pc...
$15.00

BOGO - Northern lig...
$30.00

Silver Necklace Or...
$47.00

Handmade, iceblue a...
$31.50

Dream Fairy - 8&qu...
$25.00

Orange pumpkin earr...
$25.00

Purple purse
$30.00

Charm/Leaf/ Lot of...
$3.95

Blue colored handba...
$69.00

Intresting black bu...
$15.00

Treasury tool by Red Row Studio.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy mostanában a nehéz idők ellenére is egyre több olyan embert ismerek meg (hál'Istennek), aki így gondolkodik, mint Te! :-)))
    A szívemből (számból, gondolataimból) szóltál, mert én is így érzem! :-)))
    Pozitíva(bba)n állni a világhoz, a lehetőségekhez, minden hangulatingadozás ellenére is...
    Szeretnék megosztani egy csodálatos gondolatsort egy indiai költőtől, Rabindranath Tagore-tól:

    "Aludtam, és azt álmodtam: az élet öröm.
    Felébredtem, és azt láttam: az élet kötelesség.
    Dolgoztam, és azt láttam: a kötelesség öröm."

    Az alkotóknak öröm, amivel foglalkoznak általában és ez a környezetünkre is kihat előbb vagy utóbb... :-)))
    Én legalábbis igyekszem így élni és gyerekeinkre is ezt sugározni, mert nekik is szükségük van rá ebben a világban...:-)))

    Köszönöm, hogy leírtad! Imádom a színeket, a válogatás pedig fantasztikus!
    Szeretettel: Kriszta-Krizantám

    VálaszTörlés
  2. Mit is mondhatnék lányok? Szívemből szóltatok :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó gondolatok, köszönöm!

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom. :) Örülök, hogy ezt olvashatom, nem rémisztgetést! Át fogjuk vészelni. :) nem könnyű, sőt baromi nehéz, de igenis ki lehet mászni minden bajból!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, hogy megosztottad. Most már nekem is sikerül így gondolnom az előttünk álló változásokhoz.. A pánikot felváltotta a küzdeni, élni, derűsnek lenni érzés.

    VálaszTörlés
  6. én mondjuk nem pániknak, hanem realitásnak nevezem a mostani szemlélődésünket, s ez azért különbség, ettől függetlenül igyekszem én jobbnak látni a dolgokat... csak még nem megy.
    Vera,köszönöm a treasury-t, a bejegyzést pedig különösen. :o)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm, hogy írtatok és mint az is reményt ad, hogy igen, sokan gondoljuk úgy, hogy nem szabad összetörnünk! Néha ehhez már az érzés kevés, nagyon-nagy akarat kell, nagyon tudatosan kell arra ügyelnünk, észnél maradjunk! ... és ez világnézettől, pártól teljesen független dolog!

    Krizantám, külön hála az idézetért! :-)

    Rita, a realitás, az események követése nagyon fontos, hogy aztán egy újra legyünk képesek! Viszont nagyon nagy kérdés, hogy mennyire ragadunk le a látszatnál, s mennyire nézünk a dolgok mélyére, amennyire csak lehet! Én azt tapasztalom, hogy sokan megállnak a fedőproblémánál, mutogatnak oda-vissza. Ez meg semerre nem visz, csak a kapcsolatok zúzódnak szét, még magányosabbak, még elesettebbek leszünk. :-(

    VálaszTörlés